- English
- فارسی
Aghili, S. A. H., Golmohammadi, M. H. (2020). Water-Energy-Food Nexus approach using virtual water concept, case study: Mobarakeh city ..., 12th NCCE, Sahand University, 28-30 May, Tabriz, Iran (In Persian).
هم بست آب-انرژی-غذا به کمک مفهوم آب مجازی، مطالعه موردی: زیرحوضه لنجانات-شهرستان مبارکه
خلاصه
مدیریت منابع آب رویکردی مورد قبول اما بیش از حد آب محور است که تاثیرات آب در بخش های مختلف را مدنظر قرار میدهد. رویکرد نکسوس علاوه بر داشتن ویژگیهای مرتبط با IWRM، دارای دو خصوصیت ویژه نیز هست؛ اول اینکه مدل سازی انرژی و محصولات غذایی با تمرکز بیشتری مدنظر قرار می گیرند؛ دوم، پایداری در سیستم های منابع آب با رویکرد جدیدتری ارزیابی می شوند. در نکسوس به دو سوال توامان باید پاسخ گفت: استراتژی های کارآمد برای مدیریت همزمان آب، انرژی و غذا چیست؟ چگونه اعمال این استراتژی ها بر یک بخش، بخش های دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می دهد؟ در تحقیق حاضر از WEAP جهت مدل سازی همزمان آب و غذا استفاده شدهاست. سپس با رویکرد آب مجازی در محصولات کشاورزی مختلف، سناریوهای ممکن مورد تحلیل قرار گرفته اند و شاخص های مختلف بر مبنای سناریوهای مدیریتی متفاوت مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته اند.
کلمات کليدي
همبست، آب مجازی، پایداری، تصمیم گیری، سناریو.