Safavi, H. R., Shishehforoosh, M., Golmohammadi, M. H. (2011) Crises Management and Pollution of Water Resources, Case Study: Isfahan Province. National Conference on Clean Water, Abbaspour University of Technology, Tehran, Iran, May, 2-3.

مديريت بحران و آلودگي منابع آب، مطالعه موردي: استان اصفهان

چكيده

آلودگي منابع آب اعم از سطحي و زيرزميني يکي از بحران­هاي مهمي است که امروزه دامن­گير بسياري از کشورهاي دنيا از جمله ايران شده است. تغيير شرايط اقليمي، وقوع خشکسالي­هاي پيوسته اخير و افزايش بحران­هاي با منشاءهاي طبيعي و انسان ساخت مختلف باعث تشديد وسعت تاثير اين بحران ها شده است. در مقابل جهت کاهش خسارات و آمادگي قبل از وقوع بحران، واکنش و بازسازي و عادي­سازي حين و بعد از وقوع بحران، تدوين يک ساختار جامع مديريت بحران لازم مي­باشد. اثرات متقابل بحران­ها و مديريت هريک در جهت کاهش اثرات آن، گاه باعث ايجاد يا افزايش اثرات بحران هاي ديگر مي­شود. بنابراين در مديريت بحران­ها از جمله مديريت بحران آلودگي منابع آب بايد اثر تمامي بحران­ها بر آن مدنظر قرار گيرد و به عبارتي مديريت جامع بحران مورد بررسي قرار گيرد. در اين مقاله به بررسي پتانسيل بحران­هاي آلودگي منابع آب و نيز نمونه هايي از بحران هاي به وقوع­ پيوسته در اين زمينه در استان اصفهان و اثرات مديريت بحران در جهت کاهش خسارات قبل، حين و بعد از وقوع بحران و نيز تبديل مديريت بحران به مديريت ريسك،  مورد بررسي قرار گرفته است.

کلمات کليدي

آلودگي منابع آب، بحران، مديريت بحران، استان اصفهان.

National Conference Papers (In Persian)