Safavi, H. R., Golmohammadi, M. H., (2017) Assessment and evaluation of Iranian universities in the treatment of sanitary sewage and reuse of standard wastewater, 1st National Conference on Green University, Bushehr, Iran, February 22-23.

بررسی و ارزیابی دانشگاه‌های کشور در تصفیه فاضلاب های بهداشتی و استفاده مجدد از پساب های استاندارد

چکیده

بروز چالش‌ها و تنش‌های متعدد آبی به واسطه اثرات تغییراقلیم، افزایش نسبی دما، کاهش و تغییرالگوی بارش‌های جوی و وقوع خشکسالی‌های مکرر در کشورهای مختلف جهان به خصوص ایران باعث افزایش بی‌رویه برداشت از منابع آب و به تبع آن کاهش منابع آب در دسترس شده است که از مهم‌ترین پیامدهای آن در محیط‌های دانشگاهی، خشک‌شدن فضای سبز و تحمیل هزینه‌های اقتصادی متعدد بر دانشگاه‌ها می‌باشد. این کمبودها و چالش‌ها دستیابی به اهداف دانشگاه سبز در کشور را با چالش جدی مواجه کرده‌است. یکی از مهم‌ترین ابزارها در جهت چیره‌شدن بر این مشکلات و دستیابی به اهداف دانشگاه سبز، ایجاد ظرفیت و پتانسیل تصفیه فاضلاب های بهداشتی و  استفاده مجدد از پساب هاست. از این رو در تحقیق حاضر، وضعیت و پتانسیل دانشگاه‌های کشور در استفاده مجدد از پسابهای تصفیه‌شده جهت تأمین آب موردنیاز مصارف مختلف با استفاده هشت شاخصه مهم مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد علیرغم گرایش نسبی دانشگاه‌ها به سمت استفاده از پساب به عنوان منبع آب پایدار و در دسترس، حدود 70 درصد دانشگاه‌ها برنامه‌ای در این راستا ندارند و این درحالی است که باوجود چالش‌های و مشکلات تأمین آب در بسیاری از مناطق کشور، از طرفی حدود 88 درصد آب موردنیاز فضای سبز این دانشگاه‌ها از طریق آب بهداشتی و شهری تأمین می‌شود، که نشاندهنده اهمیت توجه به استفاده از پسابهای بازیافت شده در دسترس و پایدار به عنوان جایگزین آب بهداشتی در تأمین نیاز آبی فضای سبز دانشگاه‌هاست.

دانشگاه‌های ایران، دانشگاه سبز، پساب، تصفیه‌خانه، استفاده مجدد از آب.

National Conference Papers (In Persian)
February